TPA

Turning point of Positive Actions

Matteüs 28:19-20 - Ga nu op pad en maak alle volken tot leerlingen van Mij. Doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. En leer hen om alles te doen wat ik ook aan jullie heb geleerd. En Ik Ben alle dagen met jullie, totdat de tijd van de wereld om is. (BasisBijbel)

Liberianen zijn over het algemeen Christen.

De grondleggers van de Republiek Liberia waren voormalige slaven, onderwezen met het Evangelie van Jezus Christus. zij vertrokken uit de Verenigde staten van America op zoek naar land. Eenmaal in Africa aangekomen wist men niet meer waar hun voorouders hadden gewoont. Zij waren slaven voor meer dan vierhonderd jaar en hadden geen thuisland meer.

Er was geen alternatief dan zich te vestigen in Africa, zij die de reis aandurvden zongen onderwerk opwekkingsliederen en dankte God. In 1822 kwamen de eerste vrije slaven aan op de westkust van Africa en in 1847 stichte zij de eerste Afrikaanse staat, de republiek van Liberia.

Vanaf die datum is het Evangelie in Liberia tot in alle regio`s verspried. Christenen, Islamieten en traidonele bewoners leven gezamelijk in dit mooie deel van Africa.

Lokale Bijbel

De lokale bewoners van dit deel van Africa kennen 16 hoofdtalen en 104 dialecten. De bijbel is vertaald in éé'n van deze hoofdtalen, bekent als Eejay-Klaypo. Het wordt voornamelijk gesproken in zuid-oost Liberia, Ivoor kust, Kameroen en Guinea. In Liberia is Engels de hoofdtaal maar de lokale bevolking vind het nog fijn om naar de oorspronkelijke taal te luistern. Zo hebben wij ook de lokale geleerd.