TPA

Turning point of Positive Actions

In the river of time

Introductie

Gedurende een evangelisatie actie van PKN gemeente de Rank in Krimpen aan den IJssel ontmoette Prince Dennis en Kees Hoogendijk elkaar. al gauw bleek dat de twee het goed met elkaar konden vinden wat leide tot een hechte vriendschap. Het verlangen om iets te betekenen voor elkaar kwam werd steeds duidelijker.

Het ontstaan van TPA

In februari 2010 hebben Prince en Kees besloten om Turning point of Positive Actions te starten in Liberia. Na 29 jaar zou Prince teruggaan naar zijn geboorte land om daar als een "missonaris" aan het werkte gaan. Met lege handen zou hij beginnen om samen met de lokale bevolking initiatieven op het gebied van landbouw en scholing te ontlooien. De eerste stap van TPA was hiermee een feit.

Mag ik u voorstellen: het TPA bestuur

 

Voorzitter

Prince Dennis, "evangelist"

Prince verlate op jeugdige leeftijd Liberia door mee te gaan met de organisatie "jeugd met een opdracht". Toen hij 21 was starte hij als evangelist en reisde met Mercy Ship langs de gehele westkust van Europa, de Caribian en de Verenigde Staen. Uiteindelijk is hij in 1994 in Tilburg terechtgekomen waar hij aan de Katholieke Universiteit historische lituur en theologie is gaan studeren.

Kees Hoogendijk, "ondernemer"

Kees starte zijn eigen onderneming in 1999. Met zijn opgedane kennis als elektriomonteur in de maritieme markt richte hij Hoogendijk electric op om zich ook te ontwikkelen als ondernemer. Met zijn huidige opgedane ervaring als zelfstandig ondernemer hoopt hij deze kwalitieten in te mogen zetten voor de stichting. Gedurende zijn activiteiten voor de kerk raakte hij meer betrokken bij evangelisatie werk.


Secretaris, penningmeester


Adviseur

Dirk Hoogendijk, "teler / kweker specialist"

Dirk heeft ruime ervaring met de agrarische sector in Nederland. De Nederlandse agrarische sector speeld een leidende rol in de wereld van voedsel productie. Vooral op het gebied van verduurzaming zijn er veel ontwikkelingen die TPA kunnen helpen om hun doelstellingen te bereiken. Zijn kennis zal een grote bijdrage leveren om TPA naar een hoger niveau te krijgen.